20K orgaanista videonäyttöä 2 päivässä

Videosisältö rekrytointimarkkinoinnissa on Suomessa merkittävästi alihyödynnetty mahdollisuus. Miksi videosisältöjä kannattaisi käyttää rekryviestinnässä ja millaisia tuloksia me omassa rekrykampanjassamme saimme jo ensimmäisen viikon aikana?


2 päivää, 20 000 orgaanista videonäyttöä

Tulokset näkyvyyden suhteen rekrykampanjassa olivat huimat. Kahden ensimmäisen päivän aikana video sai yli 20 000 orgaanista videonäyttöä sekä yhteensä satoja tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja eri kanavissa. YouTuben analytiikan mukaan 1:48-pituisesta videosta oli keskimäärin katsottu 77 %. Tämä osoittaa, että somevideoiden ei tarvitse olla alle 30-sekuntisia, jos koukutat katsojan heti alussa ja tarjoat kiinnostavaa sisältöä.

 

Rekryvideo viestii yrityskulttuurista

Rekryvideo sai paljon positiivista huomiota myös sen vuoksi, että siinä tuotiin rohkeasti esiin yrityskulttuuria. Mikä on on teidän yrityskulttuurissa erityistä ja mitä siinä kannattaisi tuoda esiin? Näytä, älä väitä.

karoliina.jpg
mikko.jpg

 
Verkoston ja suosittelijoiden voima viestin välittäjänä

Kuunteletko mieluiten mainoksia vai verkostosi suositteluja kun harkitset tuotteen ostoa, puhumattakaan uuden työpaikan valinnasta? Kaikki me ymmärrämme aitojen suosittelujen valtavan voiman. Aktivoi verkostosi ja työkaverisi ja kannusta heitä jakamaan viestiä eteenpäin oman saatteen kera. Saatat yllättyä positiivisesti!

päivi.jpg
topi.jpg

 
Mistä lähteä liikkeelle rekryvideoiden suunnittelussa?

  • Mieti, mikä teidän työyhteisössänne tai yrityskulttuurissanne on erityistä
  • Mieti, millaista kohderyhmää tavoittelet ja mikä heihin vetoaa
  • Missä kanavissa videota tullaan käyttämään? Tarvitaanko versiointia eri kanaviin?
  • Mitä muuta sisältöä voisitte tuottaa, jonka CTA voisi olla uusin rekryilmoitus? (esimerkki)
  • Muista, että aitous ja rehellisyys purevat

 

Teksti on alunperin julkaistu Videolle-blogissa 21.9.2017.