Ensimmäinen tapahtuma - yli 800 ilmoittautui
Marraskuussa 2016 järjestimme Suomen ensimmäiset videomarkkinointiaiheiset tapahtumat Löylyssä Helsingissä. Tavoitteena oli 50 osallistujaa, mutta jo ensimmäisten tuntien aikana huomasimme, että tapahtuman suosio tulee ylittämään kaikki hurjimmatkin toiveet. Mitä oikein tapahtui ja mitä tästä opin?
Faktat
- Kaksi tapahtumaa marraskuussa 2016
- Ilmoittautuneita yli 800, joista mukaan mahtui n. 200
- 73 % osallistujista vastasi palautekyselyyn tapahtumasta
- 94% vastanneista halusi ilmoittautua ennakkoon seuraavaan tapahtumaan
- 58% vastanneista halusi heti sopia tapaamisen Videoneron kanssa
- Keskiarvo tapahtuman tilasta, tarjoiluista ja tunnelmasta 4.4 / 5
- Keskiarvo tapahtuman sisällöstä 4.2 / 5
Mitä opin?
1. Markkinoi tapahtumaa työntekijöiden kasvoilla
Ketä kiinnostaa yritykset, jos vaihtoehtona ovat tyypit niiden takana? Somekanavat ovat täynnä hälinää, josta on vaikea erottautua ja postilaatikko täyttyy yritysten mainoskirjeistä. Myöskään yrityksen Twitter-viestitys ei tuota yhtä hyviä tuloksia kuin työntekijöiden omat Twitter-viestit. Päätimme siis tehdä kaiken sähköpostiviestinnän ilmoittautuneille saman henkilön nimellä ja kasvoilla ja olikin ilahduttavaa huomata kun ihmiset ovella kommentoivat: “Aaa, sä olet se, joka mulle on viestittänyt. Kiva tavata!”. Viestintä oli tällöin aivan eri tavalla henkilökohtaista. Suosittelen kokeilemaan.
2. Kysy!
Olen käynyt tänä vuonna kymmenissä tapahtumissa, mutta vain murto-osassa tapahtumista on pyydetty palautetta tapahtumasta. Miten tiedät, mitä tehdä paremmin, jos et kysy osallistujilta palautetta? Osallistujilta voi myös kysyä jo ilmoittautumisvaiheessa muutakin kuin yhteystiedot. Mikset kysyisi jotain, joka antaa sinulle tärkeää tietoa asiakkaiden kiinnostuksen kohteista tai haasteista, jossa palvelusi auttaa? Esimerkki: Sain tapahtumien kautta yli 800 potentiaalisen asiakkaan mielipiteen siitä, mitkä heillä ovat videomarkkinoinnin suurimmat haasteet. Tästä on mielettömästi apua kun suunnitellaan sisältöjä sekä myös henkilökohtaisissa myyntitapaamisissa kun tiedämme yksittäisten ilmoittautuneiden vastaukset.
3. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin
Kokemukseen tapahtumasta vaikuttaa kaikki muistutusviesteistä tapahtuman sisältöön ja tapahtumapaikkaan. Tärkeää on miettiä kaikki yksityiskohdat läpi ketterästä sisääntulosta tarjoiluihin ja istumapaikkoihin. Kaikkiin asioihin tietysti ei voi vaikuttaa (kuten Löylyssä haasteelliseen näyttöjen näkymiseen), mutta asiat kannattaa miettiä silti etukäteen läpi ja välttää ongelmat mahdollisimman hyvin.
4. Hanki kiinnostavat yhteistyökumppanit ja puhujat, jotka puhuttavat
Toteutimme syksyn tapahtumat yhteistyössä Uberin ja YouTuben kanssa, joka tietysti myös nosti tapahtuman kiinnostavuutta. Myös kaikki puhujat olivat kiinnostavia ja lisäksi aktiivisia sosiaalisessa mediassa.
5. Tavoittele aina maailman parasta
Syksyllä 2016 osallistuin Mainontapäivään, jossa kuuntelin Henkka Hyppösen puheenvuoron. Henkka korosti puheenvuorossaan, että tavoitteet tulisi aina asettaa todella korkealle. Ei ole merkitystä pääseekö tavoitteisiin, mutta jos tavoitteet ovat riittävän korkealla, niin myös tekee töitä tavoitteiden eteen lujemmin. Tässä mokasin. Videomarkkinointi 2017 oli ensimmäinen tapahtuma, jota ylipäätään koskaan järjestin. Tottakai se jännitti, pelotti ja vei yöunet. Lisäksi olen tyyppi, joka elää onnistumisista, niin “epäonnistuminen” ja jääminen alle tavoitteen olisi tuntunut lamaannuttavalta. Hyppösen puheenvuorossa oli kuitenkin kyse siitä, että alle tavoitteen pääseminen ei ole epäonnistumista, vaan epäonnistumista on liian matalien tavoitteiden asettaminen. Tätä voinkin käyttää siis ohjenuorana tulevien projektien suhteen.
Teksti on alunperin julkaistu Videolle-blogissa 2016.